Omschrijving
Deze Tripel is gebrouwen met een eenvoudig recept. Een Tripel bevat vaak Tarwe, koriander of kruidnagelen. In dit recept heb ik dat weggelaten en worden er slechts 2 mouten en 2 hopsoorten gebruikt. De Tripel is gebrouwen op 30 mei 2020 waarop Amerika voor het eerst sinds lange tijd weer mensen de ruimte in heeft gelanceerd.
Recept
I need my Space
Uitgeklede Tripel
ingredienten voor 28 liter
Download PDF bestand | Brouwhulp XML bestand
Ingredienten | 2,5 L/KG | ||
8000 gram | Swaen Pilsmout 3 EBC | ||
1000 gram | Swaen Munich Light 14 EBC | ||
Maischen | 15 minuten op 60 graden | ||
60 minuten op 65 graden | |||
5 minuten op 80 graden | |||
Kooktijd | 70 minuten | |||
67 gram | Saaz hop 3,3% | 60 minuten meekoken | ||
15 gram | East Kent Goldings hop 5,7% | 30 minuten meekoken | ||
1000 gram | Kristal suiker | 10 minuten meekoken | ||
33 gram | Saaz hop 3,3% | 3 minuten meekoken | ||
1 zakje | Fermentis BE-256 Safbrew Abbey | |||
23 liter | Maiswater | |||
17 liter | Spoelwater | |||
Verwacht |
||
Begin SG | 1075-1090 | |
IBU | 24 | |
EBC | 12 | |
Volume | 27 liter |
Brouw logboek
I need my Space | batch# 2020.7 | ||||||||
30 mei 2020 | 23 L maischwater 2,5L/KG | Begin koken | In gistvat op 20 graden | ||||||
17 L spoelwater | 32 liter. SG: 1.060 | 27,5 liter. SG: 1.077 | |||||||
12 juni 2020 | In gistfles overgeheveld, SG 1.009, 24,6 liter op 21 graden. 22 juni 1.006 | ||||||||
29 juni 2020 | Gistfles in gistkast gezet voor coldcrash | ||||||||
1 juli 2020 | 33 cl | suiker | suiker | volume | eind SG | alcohol | EBC | IBU | |
75 stuks | 5,6 gr/l | 140 gram | 24,7 liter | 1.006 | 9,6% | 12 | 24 | ||
Smaaknotitie | 1 aug 2020, smaak goed, schuim goed. Bier is wel iets te donker van kleur |