175 DBB Uhtred son of Uhtred Gebruik de White Labs WLP648 Brett Bruxelles Trois Vall yeast in nagisting Hoofd vergisting: 21 dagen op 23 gr Nagisting: 60 dagen op 21 gr 2KG aardbeien pureren, verwarmen tot ong. 70 gr, afkoelen en toevoegen in de nagisting 1 All Grain De Brakke Brouwer 1 32.5000 28.6000 33.0000 2.00000 0.11000 0.5000 8.0000 90.000 TRUE 100.000 32.5 l 28.6 l 33.0 l 2.00 kg 0.5 l 33.0000 33.0000 RVS 0.3350 0.3350 0.3350 20.0000 75.0000 0.00825000 0.00817000 0.00026000 0.00553000 0.54700000 23.0000 26.9000 90.000 75.0000 Hallertau Hersbrucker Gebruik: Duitse ondergistende bieren en tarwebieren Aroma: nobel. aangenaam 1 0.0300 30.0 g FALSE 2.5000 Aroma
Pellet
Boil 6.0000 35.0000 Duitsland Hallertau Mittelfrüh. Hallertauer. Mt. Hood. 23.5000 11.0000 21.5000 17.0000 90 min.
Hallertau Hersbrucker Gebruik: Duitse ondergistende bieren en tarwebieren Aroma: nobel. aangenaam 1 0.0150 15.0 g FALSE 2.5000 Aroma
Pellet
Boil 6.0000 35.0000 Duitsland Hallertau Mittelfrüh. Hallertauer. Mt. Hood. 23.5000 11.0000 21.5000 17.0000 60 min.
Styrian Goldings Zaadloze versie van Fuggles, verbouwd in Slovenië. Gebruikt voor bitteren en aroma in veel Europese bierstijlen. Aroma: mild. zacht, grassig, bloemig, citrusachtig aroma. Lijkt op Fuggles. 1 0.0340 34.0 g FALSE 3.4000 Aroma
Pellet
Boil 3.0000 27.5000 Slovenië Fuggles. Williamette 31.0000 10.0000 29.0000 31.0000 15 min. 1.0000 01-09-2014
Swaen Pilsner Basismout voor bleke bieren. Sterke, zoete moutsmaken, gouden kleur. 1 7.00000 7.00 kg FALSE Grain 81.0000 1.713 FALSE Nederland De Swaen 2.0000 4.5000 76.000 11.5000 100.000 TRUE 3 EBC Base Mash 4.4000 88.0503 FALSE 5.72084 Lichte tarwemout 1 0.70000 0.70 kg FALSE Grain 83.0000 1.713 FALSE België Dingemans 6.0000 6.286 12.0000 100.000 TRUE 3 EBC Base Mash 8.8050 FALSE 5.72084 Special B Donkere caramelmout met uitgesproken caramelsmaken. rozijnen en donker fruit. Geeft ook wat geroosterde smaken. 1 0.25000 0.25 kg TRUE Grain 65.0000 131.667 FALSE België Dingemans 4.0000 4.571 12.0000 10.000 FALSE 350 EBC Crystal Mash 3.1447 FALSE 4.55248 60.47847 Korianderzaad Vooral gebruikt in Belgische bieren, zoals witbier, tripels en blonds. Gaat goed samen met sinaasappelschil. 1 0.02500 25.00 g FALSE Spice Boil TRUE Witbieren, tripels en blonds 10 min. Paradijszaad Geeft een peperachtige smaak met citrustonen. Gebruik zeer weinig! 1 0.00700 7.00 g FALSE Spice Boil TRUE Kruidenbier 5 min. Sinaasappelschil, bitter Gemaakt van Curacao sinaasappels. Gebruikt in vele Belgische bieren, zoals witbier. 1 0.02500 25.00 g FALSE Spice Boil TRUE Belgisch witbier 10 min. French Saison Zeer ver doorgistende bovengist. Geeft bieren met kruidige, fruitige en peperige smaken. Ideaal voor saisons. Aroma's: Kruidig, peperig en fruitig. Complex.. Smaak en mondgevoel: Zeer karaktervolle gist die de smaak van het bier snel zal domineren. Droge afdronk met lichte zuurheid. Geeft zeer doordrinkbare bieren, ook bij hogere alcoholgehalten. Bieren met meer alcohol zullen meer esters en hogere alcoholen hebben. Hoogalcoholische bieren: Deze gist doet het zeer goed tot 14% alcohol. 1 0.0100 0.0 pak(ken) FALSE Ale
Dry
TRUE Mangrove Jack's M29 26.000 32.000 Medium 90.0000 Saisons en Bière de Garde. 0 10 FALSE 26 °C 32 °C Simple TRUE 1.040000 FALSE 0.0100
Brettanomyces lambicus Gebruik in nagisting. Geeft sterk Brett-karakter. Paardedeken, rokerig en kruidige smaken. Meest gevonden in Lambieken. 1 1.0000 1.0 pak(ken) FALSE Ale
Liquid
FALSE White Labs WLP653 18.000 22.000 Medium 70.0000 Lambiek, Vlaams bruin/rood. 0 5 FALSE 18 °C 22 °C 06-03-2011 Simple FALSE 1.0000 1.040000 24.0000 20.0000 FALSE 0.00010 1.0000 0.100000 1.00000
Apeldoorn 1 22.00000 22.00 l FALSE 66.000 214.720 41.000 94.000 66.000 12.000 8.2000 176.000 TRUE 1 10.0000 10.0000 78.0000 1.010000 6.0000 6.0000 2.0000 0.110000 TRUE Stap 1 1 Infusion 22.0000 63.0000 75.000 1.000 63.0000 2.77 l/kg 0.0 22.0 l 67.4 °C 63.0 °C 5.30000 1.077014 1.000000 0 21-05-2020 FALSE 1.077014 1.008491 10.408 16.751 Tinseth 8.9172 9.9994 720 kcal/l 23.0 l 26.9 l B58 Morey 1.077014 80.000 Lactic 5.4000 1.000000 0 1.000000 1.077014 - None 1.000000 TRUE FALSE FALSE Saccharose Saccharose -1 -1 0 FALSE