168 DBB Lucille Let op, laag temperatuur vergisten als er een high gravity gist word gebruikt Ongeveer 18 graden ofzo en veel langer laten staan, 2 weken ofzo 2 zakjes WLP099 24 uur roeren met een gistvoeding 1 All Grain De Brakke Brouwer 33l 1 32.0000 29.9840 33.0000 2.00000 0.11000 0.5000 4.2000 90.000 TRUE 0.5000 100.000 32.0 l 30.0 l 33.0 l 2.00 kg 0.5 l 0.5 l 29.5000 33.0000 RVS 0.3400 0.3400 0.3000 3.0000 75.0000 0.00825000 0.00817000 0.00026000 0.00553000 0.54700000 24.5000 26.5160 90.000 75.0000 Summit Variëteit met hoog alfazuurgehalte. Dwergvariant. Aroma: sterk citrus met grapefruit tonen. 1 0.0881 88.1 g FALSE 17.0000 Bittering
Leaf
Boil 5.0000 15.0000 V.S. Columbus 22.1000 14.5000 27.6000 28.0000 90 min. 1.3000
Willamette Mooie aromahop voor het aromatiseren van Amerikaanse en Engelse ales. Aroma: mild, grassig, bloemachtig, licht kruidig. 1 0.0880 88.0 g FALSE 5.5000 Aroma
Pellet
Boil 3.5000 37.5000 V.S. Fuggle 25.0000 7.5000 32.5000 42.5000 20 min. 1.3000
Swaen Pilsner Basismout voor bleke bieren. Sterke, zoete moutsmaken, gouden kleur. 1 6.70000 6.70 kg FALSE Grain 81.0000 1.713 FALSE Nederland De Swaen 2.0000 4.5000 76.000 11.5000 100.000 TRUE 3 EBC Base Mash 4.4000 58.2858 FALSE 5.72084 BlackSwaen Biscuit Voor meer kleur en een moutige smaak. Sterke, zoete moutsmaak. 1 1.09508 1.10 kg FALSE Grain 77.0000 22.947 FALSE Nederland De Swaen 3.0000 4.5000 4.571 20.000 TRUE 60 EBC Kilned Mash 9.5265 FALSE 4.96840 23.86065 GoldSwaen Munich Dark Intens caramel en moutaroma. Volle ronde smaak. 1 0.70000 0.70 kg FALSE Grain 75.0000 56.576 FALSE Nederland De Swaen 3.0000 4.5000 4.571 10.000 FALSE 150 EBC Crystal Mash 6.0896 FALSE 4.93247 34.07915 Lichte kandijsuiker 1 1.50000 1.50 kg FALSE Sugar 100.0000 0.968 FALSE Nederland Supermarkt 4.571 20.000 FALSE 1 EBC No malt Boil 13.0491 FALSE Moutextract licht 1 1.50000 1.50 kg FALSE Dry extract 95.0000 3.573 FALSE België Brewferm 4.0000 4.571 100.000 FALSE 8 EBC No malt Boil 13.0491 FALSE Super High Gravity Ale Vergist tot wel 25 vol.% alcohol. Smaak kan variëren afhankelijk van de zwaarte van het bier. Engelse stijl esters bij lage begin SG's, maar meer wijnachtig als het alcoholgehalte toeneemt tot boven 16%. Oorsprong: Thomas Hardy. 1 0.1176 117.6 ml FALSE Ale
Liquid
FALSE White Labs WLP099 21.000 23.000 Low 82.0000 Zeer zware bieren en barley wines met tot 25% alcohol. 0 5 FALSE 21 °C 23 °C 11-06-2003 Stirred TRUE 1.8000 1.040000 24.0000 20.0000 FALSE 0.00010 2.0000 0.100000 1.00000
Zutphen 1 22.27270 22.27 l FALSE 66.000 214.720 41.000 94.000 66.000 12.000 8.2000 176.000 TRUE 1 20.0000 20.0000 78.0000 1.010000 6.0000 6.0000 2.0000 0.110000 TRUE Stap 1 1 Infusion 22.3000 64.0000 60.000 1.000 64.0000 2.63 l/kg 0.0 22.3 l 67.2 °C 64.0 °C 5.30000 1.121898 1.000000 0 20.3333 27-02-2018 FALSE 1.121899 1.015417 14.951 150.205 Tinseth 13.8825 15.8271 1000 kcal/l 24.5 l 26.5 l B28 Morey 1.121899 80.000 Lactic 5.4000 1.000000 0 1.000000 1.121898 - None 1.000000 18.0000 22.0000 21.0000 TRUE FALSE FALSE Saccharose Saccharose -1 -1 0 FALSE