156 DBB Den Enghel versie 2 1 All Grain De Brakke Brouwer 1 28.0000 25.0000 30.0000 2.00000 0.22000 0.5000 7.1000 90.000 TRUE 0.5000 100.000 28.0 l 25.0 l 30.0 l 2.00 kg 0.5 l 0.5 l 30.0000 30.0000 Aluminium 0.3000 0.3000 0.3000 20.0000 75.0000 0.00825000 0.00817000 0.00026000 0.00553000 0.54700000 25.0000 27.1537 65.000 65.0000 Aurora Ook bekend als Super Styrian. Hybride van Northern Brewer en TG. Heeft een aangenaam hoppig aroma dat lijkt op Styrian Goldings. maar dan lichter. Gebruik: vaak gemengd met andere hopsoorten in ondergistende bieren Substitutes: Styrian Goldings 1 0.0400 40.0 g FALSE 8.2000 Both
Pellet
Boil 3.5000 23.0000 Slovenië 60 min.
Hallertau Hersbrucker Gebruik: Duitse ondergistende bieren en tarwebieren Aroma: nobel. aangenaam 1 0.0200 20.0 g FALSE 2.5000 Aroma
Pellet
Boil 6.0000 35.0000 Duitsland Hallertau Mittelfrüh. Hallertauer. Mt. Hood. 23.5000 11.0000 21.5000 17.0000 10 min.
Pilsmout 1 7.40000 7.40 kg TRUE Grain 80.0000 1.713 FALSE Arsegan 3.0000 4.0000 4.571 100.000 TRUE 3 EBC Base Mash 77.0833 FALSE 5.72084 Münchner I Lichte Münchenermout. Basismout in veel Duitse bierstijlen. zoals Bockbieren en Oktoberfest. Geeft een moutige smaak en aroma. 1 0.70000 0.70 kg 1.50000 1.50 € FALSE Grain 78.0000 6.179 FALSE Duitsland Weyermann 2.0000 3.0000 6.571 11.0000 100.000 TRUE 15 EBC Base Mash 7.2917 FALSE 5.44000 8.40000 Lichte tarwemout 1 0.50000 0.50 kg 2.30000 2.30 € FALSE Grain 83.0000 1.713 FALSE België Dingemans 6.0000 6.286 12.0000 70.000 TRUE 3 EBC Base Mash 5.2083 FALSE 5.72084 Kristalsuiker Gebruiken om de body van een bier te verlagen en de vergistbaarheid te vergroten. Wordt veel gebruikt in Belgische bieren. 1 1.00000 1.00 kg 0.87000 0.87 € FALSE Sugar 100.0000 FALSE Nederland Supermarkt 4.571 25.000 FALSE No malt Boil 10.4167 FALSE Korianderzaad Vooral gebruikt in Belgische bieren, zoals witbier, tripels en blonds. Gaat goed samen met sinaasappelschil. 1 0.01500 15.00 g FALSE Spice Boil TRUE Witbieren, tripels en blonds 10 min. Kruidnagel Kruidnagel 1 0.01000 10.00 ml FALSE Spice Boil FALSE 10 min. Apeldoorn 1 21.70000 21.70 l FALSE 66.000 214.720 41.000 94.000 66.000 12.000 8.2000 176.000 TRUE 1 20.0000 42.0000 78.0000 1.010000 6.0000 6.0000 2.0000 0.220000 TRUE Stap 1 1 Infusion 21.7000 62.0000 25.000 1.000 62.0000 2.52 l/kg 0.0 21.7 l 65.0 °C 62.0 °C 5.30000 Stap 2 1 Temperature 72.0000 40.000 8.000 72.0000 2.52 l/kg 0.0 72.0 °C 5.30000 Stap 3 1 Temperature 78.0000 1.000 5.000 78.0000 2.52 l/kg 0.0 78.0 °C 5.30000 1.081728 1.000000 0 20.6667 20.0000 17.0000 23-08-2017 2.7000 FALSE 1.081728 1.015195 5.107 31.815 Tinseth 8.6737 10.6114 769 kcal/l 25.0 l 27.2 l B21 Morey 1.081728 80.000 Lactic 5.4000 1.000000 0 1.000000 1.081728 - None 1.000000 20.0000 22.0000 20.0000 2.7000 TRUE FALSE FALSE Saccharose Saccharose -1 -1 0 FALSE