43 DBB Beyond the Wall 1 All Grain De Brakke Brouwer 33l 1 32.0000 30.0000 33.0000 2.00000 0.11000 0.5000 4.2000 90.000 TRUE 0.5000 100.000 32.0 l 30.0 l 33.0 l 2.00 kg 0.5 l 0.5 l 29.5000 33.0000 RVS 0.3400 0.3400 0.3000 22.0000 75.0000 0.00825000 0.00817000 0.00026000 0.00553000 0.54700000 23.0000 24.6800 75.000 65.0000 Magnum Duitse Hallertauer variant. Veel gebruikt in Duitsland Gebruik: alle Duitse bieren Aroma: mooi aroma en kruidige smaak. Smaak: heldere, cleane bitterheid 1 0.0348 34.8 g FALSE 10.7000 Bittering
Leaf
Boil 6.5000 15.0000 Duitsland Merkur, Taurus 37.0000 11.0000 25.0000 37.0000 60 min. 2.5000 01-09-2014
Saaz De koning onder de nobele hoppen. Heeft ook fijne bittereigenschappen. Gebruikt voor zeer veel bierstijlen, traditioneel in pilseners en andere Tjechische ondergistende bieren. Aroma: delicaat, mild, iets bloemachtig. 1 0.0150 15.0 g FALSE 3.4000 Aroma
Pellet
Boil 3.5000 50.0000 Tsjechië Tettnanger. Lublin 25.0000 11.0000 25.0000 30.0000 10 min. 0.7000 01-09-2014
Pale mout. Golden Promise Vloergemoute voorjaarsgerst uit het VK. Geschikt als basismout voor alle Engelse bierstijlen. 1 10.00000 10.00 kg FALSE Grain 82.0000 2.457 FALSE Verenigd Koninkrijk Thomas Fawcett and Sons 2.0000 3.0000 6.571 9.0000 100.000 TRUE 5 EBC Base Mash 78.7402 FALSE 5.69445 0.33010 Biscuit Deze zeer lichte roostmout geeft een brood/biscuit-aroma aan bier. 1 2.50000 2.50 kg FALSE Grain 70.0000 19.218 FALSE België Dingemans 4.0000 6.286 12.0000 15.000 TRUE 50 EBC Kilned Mash 19.6850 FALSE 5.10041 19.58237 Zwarte mout Sterk geroosterde mout. Geeft geroosterde. koffieachtige smaken. 1 0.20000 0.20 kg FALSE Grain 80.0000 524.411 FALSE België Dingemans 3.0000 4.0000 4.571 8.000 TRUE 1400 EBC Roast Mash 1.5748 FALSE 4.81000 35.39998 Gemberwortel Geeft een specifieke verwarmende gembersmaak. Gebruik weinig (enkele grammen per 20 liter). Zeer geschikt voor in witbier. 1 0.01000 10.00 g FALSE Herb Boil TRUE Witbier 5 min. Kaneelstok Voor een kaneelsmaak aan speciaalbieren. Gaat goed samen met gember, honing en sinaasappel. Voeg op 20 liter een stok toe, 5 minuten voor het eind van het koken. 1 0.01000 10.00 g FALSE Spice Boil TRUE Voor speciaalbieren 5 min. Kruidnagel Kruidnagel 1 0.01000 10.00 g FALSE Spice Boil TRUE 5 min. Nootmuskaat Nootmuskaat 1 0.01000 10.00 g FALSE Spice Boil TRUE 5 min. Piment Piment 1 0.01000 10.00 g FALSE Spice Boil TRUE 5 min. Empire Ale Bovengist geschikt voor vele bieren met een volle body. Geeft veel diepte en vergist met volle, rijke donkere fruitsmaken. Aroma's: Bij de juiste temperatuur vergist geeft deze gist een zeer karaktervol bier met lekkere esters, die doen denken aan donker fruit.. Smaak en mondgevoel: Deze gist is geselecteerd om het mondgevoel te optimaliseren. De body zal vol zijn. Houd bij het maken van een recept rekening met de hop. Pas de hophoeveelheid aan om de zoetheid van het bier te compenseren. Hoogalcoholische bieren: Hoogalcoholische bieren zullen wat te zoet en zwaar worden. Pas het maischschema aan zodat het bier verder door kan gisten. 1 0.0200 0.0 pak(ken) FALSE Ale
Dry
TRUE Mangrove Jack's M15 18.000 22.000 High 75.0000 Scottish Heavy, American Amber, Sweet Stouts en meer. 0 10 FALSE 18 °C 22 °C Simple TRUE 1.040000 FALSE 0.0200
Apeldoorn 1 20.00000 20.00 l FALSE 66.000 214.720 41.000 94.000 66.000 12.000 8.2000 176.000 TRUE 1 10.0000 20.0000 78.0000 1.010000 6.0000 6.0000 2.0000 0.110000 TRUE Stap 1 1 Infusion 20.0000 68.0000 75.000 1.000 68.0000 1.57 l/kg 0.0 20.0 l 76.7 °C 68.0 °C 5.30000 1.102911 1.000000 0 20-10-2018 FALSE 1.106798 1.028117 26.381 25.235 Tinseth 10.2930 13.3618 994 kcal/l 23.0 l 24.7 l R153 Morey 1.106798 80.000 Lactic 5.4000 1.000000 0 1.000000 1.102911 - None 1.000000 FALSE FALSE FALSE Saccharose Saccharose -1 -1 0 FALSE