De Brakke Brouwer100% handcrafted, 100% experimental

Vandaag is de Cupido tripel op fles gezet. Deze tripel bevat erg veel ingrediƫnten en dat was goed te merken aan de tweede gisting. Na 3 weken plupte de gistfles nog. Omdat ik niet veel zin had om te wachten tot de gisting afgelopen was heb ik het bier maar op fles gezet. Het was weer een tijdje geleden dat ik gebotteld heb. In het kort komt het bottelen hierop neer:

  • Flesjes spoelen en met Chemipro acid verder ontsmetten
  • Flessen drogen
  • De bottle spullen klaarzetten
  • Het eind SG van het bier meten om het alcohol percentage te bepalen (ong. 6%)
  • Het bier in de flesjes laten lopen
  • De boel schoonmaken en opruimen
  • Etiketten plakken

Hieronder wat foto's, gemaakt tijdens deze bottle ochtend

Bottelen Cupido
Bottelen Cupido
Bottelen Cupido
Bottelen Cupido
Bottelen Cupido
Bottelen Cupido
Bottelen Cupido
Bottelen Cupido
Bottelen Cupido
Bottelen Cupido
Bottelen Cupido
Bottelen Cupido
Bottelen Cupido
Bottelen Cupido
Bottelen Cupido
Bottelen Cupido