De Brakke Brouwer100% handcrafted, 100% experimental

Zelf verzonnen naam voor een Westmalle dubbel imitatie. Hoge gisting met nagisting op fles. Alcohol percentage is ongeveer 7%.



De ingredienten voor 20 liter.

  2900 gram   Pilsmout    
  200 gram   Gerstemout speciaal B    
  200 gram   Caramout 120-150 EBC type Munich    
  1080 gram   Donkere kandij suiker (gekarameliseerd)   90 minuten meekoken
  16 gram   Saaz hop   90 minuten meekoken
  30 gram   Hallertau hop   90 minuten meekoken
  8 gram   Golding hop   15 minuten meekoken
      Zakje gist    
  17 liter   Maiswater    
  12 liter   Spoelwater    


Maisschema. (begin SG 1056-1061, eind SG 1005-1010, PH eind bier 4.3-4.5)

  20 minuten   53 graden
  60 minuten   63 graden
  10   78 graden
  90   koken

Als de wort kookt kan de Hallertau en Goldings hop erbij, ook de kandij suiker kan dan voorzichtig worden toegevoegd.