Zelf verzonnen naam voor een Westmalle dubbel imitatie. Hoge gisting met nagisting op fles. Alcohol percentage is ongeveer 7%.
De ingredienten voor 20 liter.
2900 gram | Pilsmout | ||||
200 gram | Gerstemout speciaal B | ||||
200 gram | Caramout 120-150 EBC type Munich | ||||
1080 gram | Donkere kandij suiker (gekarameliseerd) | 90 minuten meekoken | |||
16 gram | Saaz hop | 90 minuten meekoken | |||
30 gram | Hallertau hop | 90 minuten meekoken | |||
8 gram | Golding hop | 15 minuten meekoken | |||
Zakje gist | |||||
17 liter | Maiswater | ||||
12 liter | Spoelwater |
Maisschema. (begin SG 1056-1061, eind SG 1005-1010, PH eind bier 4.3-4.5)
20 minuten | 53 graden | ||
60 minuten | 63 graden | ||
10 | 78 graden | ||
90 | koken |
Als de wort kookt kan de Hallertau en Goldings hop erbij, ook de kandij suiker kan dan voorzichtig worden toegevoegd.