Een imitatie van Chimay Blauw, deze heb ik gebrouwen tijdens de bierbrouw cursus van het Wort Wat. Alcohol percentage is ongveer 7%.
De ingredienten voor 20 liter.
5000 gram | Pilsmout 3 EBC | ||||
900 gram | Munichmout 17 EBC | ||||
320 gram | Caramout 120 EBC | ||||
4 gram | East Kent Goldings | 10 minuten meekoken | |||
30 gram | Hallertau perle hop | 90 minuten meekoken | |||
500 gram | Donkere kandijsuiker | 90 minuten meekoken | |||
Wyeast 1214 Belgian Abbey |
Maisch schema
10 minuten | 53 graden | ||
40 minuten | 63 graden | ||
25 | 78 graden | ||
90 | koken |
Als de wort kookt kan de Hallertau hop erbij, ook de kandij suiker kan dan voorzichtig worden toegevoegd. 10 minuten voor einde kooktijd kan de East Kent Goldings erbij.