Een imitatie van La Chouffe, gebrouwen op 23 december 2008. Alcohol percentage is ongeveer 7.5%.
De ingredienten voor 20 liter.
5200 gram | Pilsmout | ||||
380 gram | Donkere kandij suiker (gecarameliseerd) | ||||
10 gram | Styrian Goldings hop | 75 minuten meekoken | |||
50 gram | Saaz hop | 75 minuten meekoken | |||
10 gram | Styrian Goldings hop | 15 minuten meekoken | |||
40 gram | Saaz hop | 15 minuten meekoken | |||
16 gram | Koriander | 10 minuten meekoken | |||
17 liter | Maiswater | ||||
1 zakje | Wyeast 3522 Belgian Ardennes | ||||
12 liter | Spoelwater |
Maisschema. (begin SG 1070, eind SG 1018)
45 minuten | 60 graden | ||
30 minuten | 70 graden | ||
5 minuten | 75 graden | ||
1 minuut | 78 graden | ||
75 | koken |
Als de wort kookt kan de Styrian Goldings en Saaz hop erbij. Na 60 minuten kan de Styrian Goldings en Saaz hop erbij. Na 65 minuten kan de kandij suiker erbij. Uiteindelijk kan na 70 minuten de koriander nog even meegekookt worden.