Een Hefe Weissbier, lekker voor de zomer. Gebrouwen op 13 april 2008. Alcohol percentage is ongeveer 5.7%.
De ingredienten voor 20 liter.
1600 gram | Pilsmout (3 EBC) | ||||
2600 gram | Tarwemout (4 EBC) | ||||
130 gram | Caramout (20 EBC) | ||||
18 gram | Tettnang | 90 minuten meekoken | |||
20 gram | Saaz hop | 15 minuten meekoken | |||
1 zakje | Wyeast 3068 Weihenstephan | ||||
13 liter | Maiswater | ||||
8,6 liter | Spoelwater |
Maisschema. (begin SG 1053, eind SG ?)
10 minuten | 44 graden | ||
20 minuten | 62 graden | ||
20 minuten | 72 graden | ||
5 minuut | 78 graden | ||
90 | koken |
Als de wort kookt kan de Tettnang erbij. Na 75 minuten kan de Saaz hop erbij