De Brakke Brouwer100% handcrafted, 100% experimental

Een Hefe Weissbier, lekker voor de zomer. Gebrouwen op 13 april 2008. Alcohol percentage is ongeveer 5.7%.



De ingredienten voor 20 liter.

  1600 gram   Pilsmout (3 EBC)    
  2600 gram   Tarwemout (4 EBC)    
  130 gram   Caramout (20 EBC)    
  18 gram   Tettnang   90 minuten meekoken
  20 gram   Saaz hop   15 minuten meekoken
  1 zakje   Wyeast 3068 Weihenstephan    
  13 liter   Maiswater    
  8,6 liter   Spoelwater    


Maisschema. (begin SG 1053, eind SG ?)

  10 minuten   44 graden
  20 minuten   62 graden
  20 minuten   72 graden
  5 minuut   78 graden
  90   koken

Als de wort kookt kan de Tettnang erbij. Na 75 minuten kan de Saaz hop erbij