Een heerlijk bokje voor in de herfst. In feite meer een Bock dan een Bok.
De ingredienten voor 20 liter.
3500 gram | Pilsmout (3 EBC) | ||||
400 gram | Ambermout (60 EBC) | ||||
600 gram | Caramout (150 EBC) | ||||
400 gram | Kristalmout (150 EBC) | ||||
500 gram | Tarwe, ongemout | ||||
15 gram | Zwarte mout (1500 EBC) | ||||
20 gram | Target | 90 minuten meekoken | |||
8 gram | Hallertau | 15 minuten meekoken | |||
5 gram | Iers mos | ||||
1 zakje | Farma trappist gist | ||||
Maiswater | |||||
Spoelwater |
Maisschema. (begin SG 1065, eind SG 1020)
10 minuten | 52 graden | ||
30 minuten | 63 graden | ||
15 minuten | 65 graden | ||
20 minuut | 73 graden | ||
5 minuten | 78 graden | ||
75 minuten | koken |
Als de wort kookt kan de Target erbij. Na 60 minuten kan de Hallertau en Iers mos hop erbij