Een heerlijk bokje voor in de herfst. In feite meer een Bock dan een Bok.
De ingredienten voor 20 liter.
| 3500 gram | Pilsmout (3 EBC) | ||||
| 400 gram | Ambermout (60 EBC) | ||||
| 600 gram | Caramout (150 EBC) | ||||
| 400 gram | Kristalmout (150 EBC) | ||||
| 500 gram | Tarwe, ongemout | ||||
| 15 gram | Zwarte mout (1500 EBC) | ||||
| 20 gram | Target | 90 minuten meekoken | |||
| 8 gram | Hallertau | 15 minuten meekoken | |||
| 5 gram | Iers mos | ||||
| 1 zakje | Farma trappist gist | ||||
| Maiswater | |||||
| Spoelwater |
Maisschema. (begin SG 1065, eind SG 1020)
| 10 minuten | 52 graden | ||
| 30 minuten | 63 graden | ||
| 15 minuten | 65 graden | ||
| 20 minuut | 73 graden | ||
| 5 minuten | 78 graden | ||
| 75 minuten | koken |
Als de wort kookt kan de Target erbij. Na 60 minuten kan de Hallertau en Iers mos hop erbij
