Het lekkerste bier dat ik ken, een Rochefort 8 kloon
De ingredienten voor 20 liter.
| 4800 gram | Pilsmout (3 EBC) | ||||
| 250 gram | Kristalmout (120 EBC) | ||||
| 200 gram | Special B Caramout (350 EBC) | ||||
| 650 gram | Maisvlokken | ||||
| 390 gram | Bruine kandijsuiker | ||||
| 45 gram | Styrian Goldings | 90 minuten meekoken | |||
| 30 gram | Hallertau Hersbrucker | 10 minuten meekoken | |||
| 7 gram | Koriander | 10 minuten meekoken | |||
| 1 zakje | Wyeast 1762 Belgian Abbey II | ||||
| 13 liter | Maiswater | ||||
| 8,6 liter | Spoelwater |
Maisschema. (begin SG 1080, eind SG ?)
| 30 minuten | 63 graden | ||
| 60 minuten | 73 graden | ||
| 5 minuten | 78 graden | ||
| 90 minuten | koken |
Als de wort kookt kan de Styrian Goldings erbij. Na 80 minuten kan de Hallertau Herbrucker en de koriander erbij
