Het lekkerste bier dat ik ken, een Rochefort 8 kloon
De ingredienten voor 20 liter.
4800 gram | Pilsmout (3 EBC) | ||||
250 gram | Kristalmout (120 EBC) | ||||
200 gram | Special B Caramout (350 EBC) | ||||
650 gram | Maisvlokken | ||||
390 gram | Bruine kandijsuiker | ||||
45 gram | Styrian Goldings | 90 minuten meekoken | |||
30 gram | Hallertau Hersbrucker | 10 minuten meekoken | |||
7 gram | Koriander | 10 minuten meekoken | |||
1 zakje | Wyeast 1762 Belgian Abbey II | ||||
13 liter | Maiswater | ||||
8,6 liter | Spoelwater |
Maisschema. (begin SG 1080, eind SG ?)
30 minuten | 63 graden | ||
60 minuten | 73 graden | ||
5 minuten | 78 graden | ||
90 minuten | koken |
Als de wort kookt kan de Styrian Goldings erbij. Na 80 minuten kan de Hallertau Herbrucker en de koriander erbij