Een Zwaar Blond bier. Gebrouwen op 6 september 2008. Vernoemt naar Mr. Blondo
De ingredienten voor 20 liter.
| 4 kilo | Pilsmout (3 EBC) | ||||
| 1 kilo | Palemout (7 EBC) | ||||
| 1200 gram | Tarwemout (4 EBC) | ||||
| 800 gram | Rietsuiker | ||||
| 4 eetlepels | Honing | ||||
| 30 gram | Northern Brewer | 75 minuten meekoken | |||
| 10 gram | Fuggles hop | 15 minuten meekoken | |||
| 6 gram | Koriander | 15 minuten meekoken | |||
| 2 theelepels | Iers mos | 15 minuten meekoken | |||
| 1 zakje | Bovengist voor Zwaar blond bier | ||||
| 14 liter | Maiswater | ||||
| 12 liter | Spoelwater |
Maisschema. (begin SG 1077, eind SG ?)
| 15 minuten | 48 graden | ||
| 15 minuten | 52 graden | ||
| 30 minuten | 63 graden | ||
| 15 minuut | 68 graden | ||
| 30 minuten | 73 graden | ||
| 10 minuten | 78 graden | ||
| 75 | koken |
Als de wort kookt kan de Northern Brewer erbij. Na 60 minuten kunnen de Fuggles hop, koriander en Iers mos erbij
