Een donkere Stout van 6,2% alc. vol.
De ingredienten voor 20 liter.
4220 gram | Palemout (7 EBC) | ||||
360 gram | Caramout Munich (120 EBC) | ||||
160 gram | Chocolademout (800 EBC) | ||||
260 gram | Zwarte mout (1400 EBC) | ||||
320 gram | Witte kandijsuiker (Chinese Lump candy van de toko) | ||||
50,5 gram | Northern Brewer | 90 minuten meekoken | |||
32 gram | East Kent Goldings | 5 minuten meekoken | |||
1 zakje | Wyeast 1084 Irish Ale | ||||
16,5 liter | Maiswater | ||||
14,4 liter | Spoelwater |
Maisschema. (begin SG 1065, eind SG 1020)
90 minuten | 68 graden | ||
5 minuut | 78 graden | ||
90 minuten | koken |
Als de wort kookt kan de Northern Brewing. Na 85 minuten kan de East Kent Goldings erbij