Een Amber bier van 5,3% alc. vol. Gebrouwen op 2 januari 2009. Mijn eerste eigen recept, vandaar Pruve (proefje) 1.0
De ingredienten voor 20 liter.
1145 gram | Palemout (7 EBC) | ||||
1200 gram | Tarwemout (4 EBC) | ||||
920 gram | Munichermout (10-20 EBC) | ||||
635 gram | Ambermout (50 EBC) | ||||
650 gram | Caramout (120 EBC) | ||||
500 gram | Rietsuiker | ||||
30 gram | Northern Brewer | 60 minuten meekoken | |||
10 gram | Fuggles hop | 15 minuten meekoken | |||
6 gram | Koriander | 15 minuten meekoken | |||
1 zakje | 1388 Belgian strong ale | ||||
14 liter | Maiswater | ||||
12 liter | Spoelwater |
Maisschema. (begin SG 1046, eind SG 1008)
30 minuten | 52 graden | ||
30 minuten | 63 graden | ||
45 minuten | 73 graden | ||
10 minuten | 78 graden | ||
75 | koken |
Als de wort kookt kan de Northern Brewer erbij. Na 60 minuten kunnen de Fuggles hop en koriander erbij