Een Amber bier van 5,3% alc. vol. Gebrouwen op 2 januari 2009. Mijn eerste eigen recept, vandaar Pruve (proefje) 1.0
De ingredienten voor 20 liter.
| 1145 gram | Palemout (7 EBC) | ||||
| 1200 gram | Tarwemout (4 EBC) | ||||
| 920 gram | Munichermout (10-20 EBC) | ||||
| 635 gram | Ambermout (50 EBC) | ||||
| 650 gram | Caramout (120 EBC) | ||||
| 500 gram | Rietsuiker | ||||
| 30 gram | Northern Brewer | 60 minuten meekoken | |||
| 10 gram | Fuggles hop | 15 minuten meekoken | |||
| 6 gram | Koriander | 15 minuten meekoken | |||
| 1 zakje | 1388 Belgian strong ale | ||||
| 14 liter | Maiswater | ||||
| 12 liter | Spoelwater |
Maisschema. (begin SG 1046, eind SG 1008)
| 30 minuten | 52 graden | ||
| 30 minuten | 63 graden | ||
| 45 minuten | 73 graden | ||
| 10 minuten | 78 graden | ||
| 75 | koken |
Als de wort kookt kan de Northern Brewer erbij. Na 60 minuten kunnen de Fuggles hop en koriander erbij
