Een Zwaar Blond bier. Gebrouwen op 29 maart 2009. Versie 2 van dit recept, het mais schema is aangepast ten opzichte van het eerste recept.
De ingredienten voor 20 liter.
4 kilo | Pilsmout (3 EBC) | ||||
1 kilo | Palemout (7 EBC) | ||||
1200 gram | Tarwemout (4 EBC) | ||||
25 gram | Northern Brewer | 90 minuten meekoken | |||
5 gram | Hallertau Perle | 90 minuten meekoken | |||
800 gram | Rietsuiker | 15 minuten meekoken | |||
4 eetlepels | Honing | 15 minuten meekoken | |||
10 gram | Fuggles hop | 15 minuten meekoken | |||
6 gram | Koriander | 15 minuten meekoken | |||
2 theelepels | Iers mos | 15 minuten meekoken | |||
1 zakje | Bovengist voor Zwaar blond bier (T58) | ||||
18 liter | Maiswater | ||||
12 liter | Spoelwater |
Maisschema. (begin SG 1065, eind SG ?)
90 minuten | 65 graden | |||
0 minuten | 73 graden | Jodium test | ||
5 minuten | 78 graden | |||
90 | koken |
Als de wort kookt kan de Northern Brewer en Halletau Perle erbij. Na 75 minuten kan de rietsuiker, honing, Fuggles hop, koriander en Iers mos erbij.