Alt bier
De ingredienten voor 20 liter.
| 2600 gram | Pilsmout (3 EBC) | ||||
| 800 gram | Caramout (120 EBC) | ||||
| 1200 gram | Munichmout (15 EBC) | ||||
| 500 gram | Rietsuiker | ||||
| 24 gram | Hallertau Perle hop | 90 minuten meekoken | |||
| 24 gram | Hallertau Hersbrucker | 15 minuten meekoken | |||
| 1 zakje | Schumacher Alt gist of vergelijkbaar | ||||
| 16,5 liter | Maiswater | ||||
| 16,5 liter | Spoelwater |
Maisschema, tijden zijn rusttijden
| 15 minuten | 53 graden | ||
| 35 minuten | 63 graden | ||
| 15 minuten | 74 graden | ||
| 5 minuten | 78 graden | ||
| 75 | koken |
Als de wort kookt kan de Hallertau Perle erbij, de Hallertauer Hersbrucker kookt 15 minuten mee
