De Brakke Brouwer100% handcrafted, 100% experimental

Het Recept

Een hoppige IPA, de eerste keer met drooghoppen



De ingrediĆ«nten zijn voor 20 liter

  5260 gram   Pilsmout (7 EBC)    
  440 gram   Cara Kristal mout (120 EBC)    
  14 gram   Summit   60 minuten meekoken
  18 gram   Cascade   60 minuten meekoken
  9 gram   Summit   20 minuten meekoken
  9 gram   Cascade   20 minuten meekoken
  9 gram   Summit   5 minuten meekoken
  26 gram   Cascade   5 meekoken
  9 gram   Summit   7 dagen drooghoppen
  9 gram   Cascade   7 dagen drooghoppen
  1 zakje   SafAle US-05    
           
  23 liter   Maiswater    
  15,5 liter   Spoelwater    


Maisschema, tijden zijn rusttijden

  60 minuten   67 graden
  5 minuut   78 graden
  60 minuten   koken 

Als de wort kookt kan de Summit (14 gr) en Cascade (18 gr) erbij erbij.  De Summit (9 gram) en Cascade (9 gram) koken nog een keer 20 minuten mee. Daarna koken ze nog een keer 5 minuten mee Summit 9 gram en Cascade 26 gram. 7 dagen voor het bottelen worden Summit (9 gram) en Cascade (9 gram) toegevoegd aan de gistfles.