Het Recept
Een hoppige IPA, de eerste keer met drooghoppen
De ingrediƫnten zijn voor 20 liter
5260 gram | Pilsmout (7 EBC) | ||||
440 gram | Cara Kristal mout (120 EBC) | ||||
14 gram | Summit | 60 minuten meekoken | |||
18 gram | Cascade | 60 minuten meekoken | |||
9 gram | Summit | 20 minuten meekoken | |||
9 gram | Cascade | 20 minuten meekoken | |||
9 gram | Summit | 5 minuten meekoken | |||
26 gram | Cascade | 5 meekoken | |||
9 gram | Summit | 7 dagen drooghoppen | |||
9 gram | Cascade | 7 dagen drooghoppen | |||
1 zakje | SafAle US-05 | ||||
23 liter | Maiswater | ||||
15,5 liter | Spoelwater |
Maisschema, tijden zijn rusttijden
60 minuten | 67 graden | ||
5 minuut | 78 graden | ||
60 minuten | koken |
Als de wort kookt kan de Summit (14 gr) en Cascade (18 gr) erbij erbij. De Summit (9 gram) en Cascade (9 gram) koken nog een keer 20 minuten mee. Daarna koken ze nog een keer 5 minuten mee Summit 9 gram en Cascade 26 gram. 7 dagen voor het bottelen worden Summit (9 gram) en Cascade (9 gram) toegevoegd aan de gistfles.
Brouw logboek
2 september 2014
Deze IPA is op 2 september overgezet naar de gistfles om te klaren. Rond 1 oktober kunnen de dry hops erbij
23 augustus 2014
Gebrouwen op 23 augustus 2014. Begin SG: 1018.