De Brakke Brouwer100% handcrafted, 100% experimental

Het Recept

Een triple hop sterk blondje, Brew Brothers Heavy Blondie Tripel Hop



De ingredienten voor 20 liter.

  3520 gram   Pilsmout (3 EBC)    
  190 gram   Tarwe vlokken (4 EBC)    
  185 gram   Maisgries Wit (2 EBC)   Of polenta van de Albert Heijn
  185 gram   Mais vlokken (2 EBC)    
  220 gram   Licht kandij suiker   Na 2 dagen gisten toevoegen
  790 gram   Kristalsuiker   Na 3 dagen gisten toevoegen
  40 gram   Target hop bloemen   60 minuten meekoken
  20 gram   Amarillo hop bloemen   1 minuut meekoken
  20 gram   Styrian goldings hop bloemen   1 week meegisten op de gistfles (dry hopping)
  1 zakje   Wyeast 1388 Belgian Strong Ale gist    
           
  18 liter   Maiswater    
  12 liter   Spoelwater    


Maisschema, tijden zijn rusttijden

  5 minuten   55 graden
  55 minuten   62 graden
  15 minuten   72 graden
  5 minuten   78 graden
  60 minuten   koken

Als de wort kookt kan de Traget hop erbij, de Amarillo hop kookt 1 minuut mee (flame off hopping).

Na 2 dagen in het gistvat moet de lichte kandij suiker erbij. De volgende dag gaat de kristalsuiker in het vat. De hoofdgisting duurt ongeveer 8 dagen bij 21 graden. Hierna word het bier overgezet in de gistfles.

De laatste hop word er ge-dry-hopped aan toegevoegd na 29 dagen lageren in de gistfles. Het bier gist daarna nog 7 dagen door op 15 graden. Na het bottelen moet het bier minimaal 1 week nagisten op fles bij 20 graden.